Printfriendly

2013. augusztus 24., szombat

Krumplis tészta bográcsban

Kihasználva a nyár még utolsó kellemes hétvégéjét ma bográcsban készült az ebéd. Férjem specialitását főzte, ami egy virslis krumplis tészta. Jó volt kicsit átadni a fakanalat. Én csak a desszertet sütöttem meg hozzá.

Hozzávalók 12 főre:

  • 2 óriási fej vöröshagyma
  • 4 ek zsír
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek házi darált paprika
  • 3 kk só
  • 0,5 bors
  • 0,5 kk piros arany
  • 2 kg krumpli
  • 20 dkg fodros kockatészta
  • 50 dkg füstölt pulyka virsli

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre pároljuk.

A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált paprikát, sót, borsot, majd beleforgatjuk a krumplit.

Felöntjük vízzel és lefedve addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.

Ekkor beleszórjuk a tésztát, belekarikázzuk a virslit és mindent puhára főzünk.

Melegen, csemege uborkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése