Printfriendly

2013. augusztus 22., csütörtök

Darált paprika

Minden évben készítek darált paprikát, amit nagyon sok étel ízesítésére használok. Előszeretettel teszek a pörköltbe, a különböző zöldséges levesekbe, a töltött káposztába. 
Általában a kertben termett piros paprikák (kápia, kaliforniai, pritamin) válnak alapanyaggá.
Pici bébiételes üvegekbe töltöm, így a felbontott üvegcse nem foglal sok helyet a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 2 kg piros húsú paprika ( Feldolgozás előtti súly. )
  • 2 púpos ek só
  • 1 tk Na-benzoát

A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, csíkokra vágjuk és ledaráljuk tiszta húsdarálón.

Odatesszük főni, beledobjuk a sót és forrástól számítva 10 perc múlva elzárjuk.

Belekeverjük a tartósítószert.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

9 apró üveget töltött meg ez a paprika mennyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése