Printfriendly

2013. augusztus 20., kedd

Kapros tökfőzelék

Nagyon szeretjük a főzelékeket, főleg a tökből készültet és azt is jó sok friss kaporral. Amikor még zsenge a kertben a kapor, mindig fagyasztok le finomra vágva, így ha télen, vagy idényen kívül szükségem van rá, akkor mindig rendelkezésre áll. 
Most fokhagymás fasírtgolyó készült hozzá.



Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg gyalult tök
  • 2 púpos ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk
  • 1 késhegynyi bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk kapor vagy egy kis csokor friss
A gyalult tököt egy tálba tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5 dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. A kaprot megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe. 
A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük. Folyamatosan kevergetve beleöntjük a rántást, majd hagyjuk felforrni.
 

2 megjegyzés:

  1. Úúúú de szeretem, de rajtam kívül senki a családból és itt ahol élek nincs is tök... Ezt a tányért így ahogy van szívesen bevállalnám ;)

    VálaszTörlés