Printfriendly

2013. augusztus 23., péntek

Cukkinis spagetti pirított szalonnával

Azt hittem, már végleg vége van a kertben a cukkininek, de tévedtem. Akad még rajta pár darab. Ezt felhasználva készült el ez az egyszerű ebéd. A szalonnát nem érdemes lehagyni róla, azzal együtt az igazi.

Hozzávalók 3 főre:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb zsenge cukkini (kb. 25 dkg)
  • 1 kk só
  • 2 nagy csipet bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)

A cukkinit alaposan megtisztítjuk, a két végét levágjuk. Héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.

A megpirult szalonnákat kiszedjük a zsírból és rádobjuk a lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a szerecsendiót és belekeverjük a fokhagymakrémet ( vagy rázúzzuk a fokhagymát).

Addig pirítjuk, míg a leve szinte teljesen elfő.

Ráöntjük a tejszínt és pár perc alatt összerottyantjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, hagyjuk lecsöpögni.

A lecsöpögött tésztát a tejszínes cukkinival összeforgatjuk. Itt még nyugodtan megkóstolhatjuk és fűszerezhetjük, ha még szükséges.

Melegen, a pirított szalonnával gazdagon megszórva kínáljuk.

Akik elkészítették:



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése