PrintFrendly

2016. december 7., szerda

Boszorkánypogácsa


Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető.  Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.                    
Hozzávalók kb. 41 db pogácsához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 kk sütőpor
*10 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 nagyobb tojás sárgája
*20 dkg margarin

Továbbá:
*1 nagyobb tojás fehérje
*10 dkg darált dió
*Pár ek sárgabaracklekvár

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.                  
A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk. 
Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.
Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.
170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése