PrintFrendly

2015. augusztus 10., hétfő

Gazdag csirkés leves bográcsban

A hétvégén ismét pokoli volt a hőség. El is döntöttük, hogy ismét elővesszük a bográcsot és nem melegítjük a lakást benti főzéssel. Egy nagyon tartalmas, csirkés, tarjás levest készítettünk. 
Sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak neki, hisz bableves nem lehet, mert elég kevés bab került bele. Inkább a gulyásleveshez hajlik, de mégsem az. Egy szó, mint száz gazdag lett és nagyon finom. A bográcsban készült ételnek amúgy is van egy különleges íze. Párommal közösen főzőcskéztünk, talán ezért is esett olyan jól :-)

Hozzávalók 8 főre:
*2 kisebb csirkemell filé
*30 dkg füstölt-főtt tarja
*5 dkg zabkocka tészta
*1 doboz fehér bab konzerv
*3 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 zsenge karalábé
*6 közepes szem krumpli
*2 közepes paradicsom
*1 nagyobb fehér paprika
*1 nagy fej vöröshagyma
*0,8 dl olaj
*2 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*2 kk csemege paprikakrém
*1 púpos kk házi ételízesítő
*2,5 l víz

A csirkét megmossuk és a tarjával együtt apróra kockázzuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a hagymát apróra, a krumplit és a karalábét kisebb kockára vágjuk.
A paradicsomot és a paprikát kisebb darabokra vágjuk.
A bográcsban olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, tarját, sárgarépát, petrezselymet, karalábét és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már megpuhult a hús és majdnem a zöldségek is, akkor hozzáadjuk a krumplit is.
Amikor utóbbi is majdnem megfőtt, beleszórjuk a tésztát és az átöblített, lecsepegtetett babot.
Ha a tészta is puha, megkóstoljuk, mert lehet, hogy igényel még egy kevés sót vagy borsot, esetleg mindkettőt.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése