PrintFrendly

2015. március 27., péntek

Alma palacsintabundában

Ez a desszert abba a kategóriába tartozik, amit tovább tart elkészíteni, mint elfogyasztani. De úgy gondolom, hogy megéri, mert nagyon finom, egyszerű édesség. Számomra azért is kedves, mert gyermekem, aki nem hajlandó gyümölcsöt enni, ezt sárgabarack lekvárba mártogatva eszegette. Az almát ha nem is frissen, de legalább ebben a formában hajlandó volt elfogadni és kettőt belőle megenni. Már ezért is megérte.



Hozzávalók 3-4 főre:
*3 nagyobb alma
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*Kb. 1,5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*1 púpos ek cukor
*10 dkg liszt
*1 dl tej

Először a bundához való tésztát készítjük el.
A tojást a sóval, cukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
Olajat forrósítunk. (Erre én egy alacsonyabb falú serpenyőt használtam, amiben az almakarikákat kb. félig lepte el az olaj.)
Egy tálkába szórjuk a lisztet.
A megtisztított almákat meghámozzuk, kb. 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk. A magházukat kivágjuk. (Erre a legkisebb pogácsa szaggatómat használtam.)
Az almákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a sűrű masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban mindkét oldalukat közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése