PrintFrendly

2014. november 21., péntek

Háromsajtos-csirkés tészta

Ma a hűtőben talált maradék sajtokból és egy kevés csirkehúsból, valamint tésztából készítettem az ebédet. Egyszerű étel, jó sajtos, olyan nyúlós, ami frissen a legfinomabb.



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
*3 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
*2 dkg parmezán sajt
*15 dkg trappista sajt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük.
Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.
A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni.
A petrezselyemlevelet megmossuk, egész apróra vágjuk.
Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.
Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak.
Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.
Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg jól átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. Ez kb. 10 perc.
Azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. En ma ezt foztem es nagyon finom lett! Annyit valtoztattam csak, hogy csirkecomfillebol csinaltam mas sajtokbol, amit itthon talaltam :) de nagyon jo lett a vegeredmeny, koszonom a receptet!

    VálaszTörlés