Printfriendly

2017. július 14., péntek

Kőttes palacsinta



Már nagyon sokféle palacsintát kipróbáltam, sokfélét sütöttem, de a legnagyobb kedvencem az Anyukámtól tanult hagyományos édes. Ez azért nem gátol meg abban, hogy újdonságokat is készítsek. Ez most egy olyan változat, amibe élesztő került. 
Mitől más, mint a hagyományos? Azt hiszem egy egész picit vastagabb a tésztája, de ugyanolyan puha, szellős. Érdemes a serpenyőt minden egyes palacsinta előtt kikenni olajjal, de nem azért, mert leragad, hanem hogy ne száradjon ki sütés közben a palacsinta. 
Ebből az adagból nekem 13 db nagyobb méretű édesség lett.
Hozzávalók 4 főre:
*3 nagyobb tojás
*3 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*1 dkg friss élesztő
*5 dl tej
*25 dkg liszt
*2 ek olaj 

A tojásokat a sóval, vaníliás cukorral, olajjal habosra keverjük, majd beleszórjuk az átszitált lisztet. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (nem szükséges futtatni), majd folyamatos kevergetés mellett a lisztes tojáshoz öntjük, és csomómentesre keverjük.
A sűrű tésztát letakarva egy órát kelesztjük.
Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe merünk egy merőkanálnyit, majd közepes lángon megsütjük. 

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés: