Printfriendly

2017. július 14., péntek

Húsgolyók krémes kapormártásban



Amikor még van friss kapor a kertben, akkor igyekszem minél többet felhasználni belőle. Sajnos a gyerekek nem szeretik, ezért csak a felnőttek fogyasztják. Most egy kis adag készült ebből az ételből. Aki szereti a kapormártás, az ezt a húsos fogást is kedvelni fogja. Főtt rizs köretet ajánlok hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.

Hozzávalók 2 személyre:
Golyókhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj

Mártáshoz:
*2 púpozott ek vaj
*2 púpozott ek liszt
*1,5 dl tej
*0,5 kk só
*1 tk cukor
*1 tk ecet (10%)
*1 nagy csokor friss kapor

A darált húst ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és finomra reszelt vöröshagymával. A jól összedolgozott masszából vizes kézzel apró golyókat sodrunk, amiket egy serpenyőben kevés olajon körbesütünk. 
A mártáshoz a felolvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. 
Beleforgatjuk a húsgolyókat és beleszórjuk a megtisztított, és apróra vágott kaprot. 
Összeforgatjuk, és melegen, főtt rizs körettel kínáljuk.


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése