Printfriendly

2017. július 16., vasárnap

Almás rebarbara-krémleves túrókrokettel



Van egy nagy, és két kisebb bokor rebarbaránk. Anno, amikor a töveket megvettük, még nem tudtam, hogy majd mire is fogom felhasználni. Aztán eltelt pár év, és a levélnyelek nem nőttek hosszúra és cérna vékonyak maradtak. De idén már egész klassz darabokat tudtam szüretelni róla. Almával párosítva remek leves lett belőle. Bár ezek a levélnyelek zöldek és nem pirosak, mint amit a zöldségesnél lehet kapni, de ez az ízén nem változtat különösképpen. Mivel a szezonnak már igencsak vége, ezért ez az utolsó rebarbarás recept idén. Jövőre remélem újra próbálkozhatok majd újabb finomságokkal.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 4 főre:
*10 nagy szál rebarbara
*3 nagyobb darab alma
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
*1 csipet só
*4-5 ek cukor
*2 csapott ek vaníliás pudingpor
*2 dl krémes tejszín

Kroketthez:
*25 dkg túró
*1 nagyobb tojás
*8 dkg liszt
*0,5 tksütőpor
*1 nagy csipet só

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és feldaraboljuk. A megtisztított rebarbarát 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A gyümölcsöket felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és puhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Merülő mixerrel pépesítjük. 
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a meleg levesbe csorgatjuk. Ha kellőképpen besűrűsödött elzárjuk, és jól behűtjük. A kroketthez a túrót jól áttörjük, majd a sóval, a tojással, a sütőporral elkevert liszttel összedolgozzuk. Apró kroketteket formázunk, amit forró olajban barnára sütünk, és konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. 
A hideg levest a krokettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése