Printfriendly

2017. május 8., hétfő

Zöldséges debreceni-nyárs



Ez az a tipikus fogás, amikor benézünk a hűtőbe és látunk pár alapanyagot, és abból kell valami finomat összehozni. Grillezve is pompás, de én most egy serpenyőben sütöttem meg a tűzhelyen. Semmi más, csak egy kis kenyér és forró tea kíséretében fogyasztottuk.
Hozzávalók 4 főre:
*2 pár debreceni kolbász
*1 egész nagy zöld kaliforniai paprika
*1 marék koktélparadicsom
*2 ek ketchup
*2 ek olaj
*pár darab saslikpálca

A kolbászokat kb. 0,5 cm-es karikára vágjuk, a megtisztított paprikát pedig nagyobb kockára.
Félbevágjuk a saslik pálcákat és felváltva feltűzzük rá a kolbász, a paprika darabokat és az egész paradicsomokat.
A ketchupot elkeverjük az olajjal, majd egy szilikon ecsettel jól bekenjük vele a nyársakat.
Grillen vagy olajjal kikent serpenyőben megsütjük őket.
Melegen és hidegen is finom fogás. Friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése