Printfriendly

2017. május 4., csütörtök

Mandulakrémes keksztekercs



Két süteményt nagyon szeretünk, a mandulamagot és a keksztekercset. Most ezt a kettőt ötvöztem, és így született meg ez a zöld krémes sütés nélküli finomság. Egyszerű, könnyű, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Hozzávalók 1 nagyobb rúdhoz:
Tésztához:
*35 dkg darált háztartási keksz
*15 dkg porcukor
*3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek rum (vagy rumaroma)
*Kb. 8 ek sárgabaracklekvár

Töltelékhez:
*15 dkg porcukor
*15 dkg margarin
*2 ek zöld mandula aroma
*3 ek kókuszreszelék

Forgatáshoz:
*3 ek kókuszreszelék

Először a töltelékhez a porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk az aromát és a kókuszreszeléket.
A tekercshez a darált kekszet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd összedolgozzuk a lekvárral, rummal. Ha nagyon morzsálódik, akkor egy kevés lekvárral lazíthatunk rajta.
A tésztát két folpack réteg között téglalap alakúra, és kb. 4 mm vékonyra elnyújtjuk.
A krémet egyenletesen elkenjük rajta. A folpack segítségével a szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, közben a tenyerünkkel kicsit tömörítjük.
Egy kevés kókuszreszeléken átgurítjuk, és légmentesen becsomagolva pár órát, vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Éles késsel szépen felszeleteljük, és kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése