Printfriendly

2017. április 19., szerda

Medvehagymás zöldborsófőzelék



Ez most a tipikusan „gombhoz a kabátot” esete. Adott volt a főtt tojás, ahhoz kellett kitalálnom valamit. Jött az ötlet a zöldborsó, ami saját termésből eltett mirelit volt. Aztán megláttam egy csokor medvehagymát a hűtőben, így az is belekerült. A cukor nem véletlen, mert Anyukámtól így tanultam, és az óta is így készítem, így szeretjük. Első hallásra a cukor és a fokhagymára hasonlító medvehagyma párosa furcsa lehet, de finom lett. Természetesen egyéb feltéttel, sült hússal, pörkölttel, tükörtojással is kínálható.
Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*2-3 ek cukor (ízlés szerint)
*2 púpos ek liszt
*3 dl krémes tejföl
*1 csokor friss medvehagyma

A megtisztított zöldborsót annyi vízben, hogy épp ellepje, a sóval és a cukorral puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel. A meleg főzelék levéből pár evőkanállal merünk, és a habarást hígítjuk, így nem csomósodik majd össze ha a forró főzelékhez adjuk.
Folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk, jól elkeverjük és hagyjuk besűrűsödni.
Elzárjuk. Majd beleszórjuk és beleforgatjuk a megtisztított, egész apróra vágott medvehagymát.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése