Printfriendly

2017. február 15., szerda

Krumplispirál



Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.
Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 kk só
*1 csipet őrölt szerecsendió
*2 nagyobb tojás
*1 jó púpos ek liszt
*Kb. 0,5 dl tej
*olaj a sütéshez

A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.
Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.
A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése