PrintFrendly

2016. július 2., szombat

Diócska



Szinte minden nagyobb ünnepre készül mandulamag, amit az egész család nagyon szeret. Annak a sütinek a mintájára most diócskát sütöttem. Bár kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri, hisz nagyon finom. Azt hiszem ez is legalább olyan nagy kedvenc lesz, mint a mandulás társa.
Hozzávalók kb. 48 diócskához:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*15 dkg darált dió
*15 dkg porcukor
*25 dkg margarin

Töltelékhez:
*3 dl tej
*1 tasak vaníliás pudingpor
*15 dkg margarin
*10 dkg porcukor
*5 dkg darált dió

A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és összedolgozzuk. A dióformákat margarinnal vékonyan kikenjük és a tésztából diónyi adagokat nyomkodunk bele.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük és még melegen óvatosan kiütjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ez alatt a pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót is. A két részt összekeverjük és egy kevés krémmel két diócska felet összeragasztunk.
Porcukorral megszórjuk és legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.

A Facebookon is megtaláltok.

3 megjegyzés:

  1. Szia Andrea, kerlek csinalj valamit az oldallal. robaltam lementeni a receptet, aztan nyomtatni is es nem lehet. Elore is koszonom!

    VálaszTörlés
  2. Kozben megtalaltam...nagyon a recept aljan kis logoval jelezve...rakattintva a receptre viszont nem jon fel a nyomtatas opcio! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia. Ezt hogy tároljam? Mert elázik a tészta mindig a főzött krémtől. Ez is elázós szétomlós? Köszönöm.

    VálaszTörlés