Printfriendly

2016. március 9., szerda

Medvehagymás-sajtos ropogós



Ha már sikerült beszerezni egy csokor medvehagymát, akkor sütöttem egy adagot a kedvenc sajtosunkból. Kívül ropogós, sajtos, belül omlós és kissé különleges ízű ettől a zöld növénytől.
Egy csésze forró tea vagy kakaó mellé remek rágcsálni való.
Hozzávalók 2 tepsi ropogóshoz:
*40 dkg liszt
*1 tk só
*1 tasak sütőpor
*17 dkg trappista sajt
*3 ek tejföl
*25 dkg margarin
*1 csokor medvehagyma harmada
*1 kisebb tojás lekenni

A medvehagymát leöblítjük, leitatjuk róla a vizet, majd egész apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, a sütőport. Hozzáadjuk a sajt harmadát, a medvehagymát, a tejfölt, a margarint.
Jól összedolgozzuk.
Zacskóba téve legalább egy órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük, két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk és egy éles késsel 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Mehet egymáshoz közel, mert inkább felfelé emelkedik.
Egy kisebb tojást felverünk villával, majd lekenjük a rudak tetejét, megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése