2016. március 2., szerda

Egyszerű diós-almás kocka



Amikor megláttam Regina oldalán (Hahópihe konyhája) ezt a finomságot, tudtam, hogy el fogom készíteni, hisz nagyon egyszerű és minden alapanyag van itthon hozzá. Tényleg percek alatt összeállítható, aztán már csak győzzük kivárni, míg megsül és kihűl.
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
*10 dkg liszt
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 közepes tojás
*10 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 dl étolaj
*1 közepes alma
*10 dkg darált dió
*20 dkg tejföl

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával.
A tojást simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleöntjük az olajat, majd belereszelünk egy meghámozott almát.
Beleszórjuk a diót, majd a lisztet és jól elkeverjük.
A tejföllel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, porcukorral bőven megszórjuk és szeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Tetszik a recepted, hétvégén próba, mert jön az unokám ! remélem siker lesz!

    VálaszTörlés
  2. Drága Andi! Nagyon örültem ennek a receptednek, mivel, ha lehet, kerülöm az élesztős sütiket (nincs bajom tőlük, de úgy érzem egészségesebb kihagyni) és ebben szódabikarbónát használtál. Igaz nehezebben emeli meg a tésztát, de már kísérletezek, hogy mivel tudnám fokozni. (Vajon kovásszal is el lehetne készíteni?)
    A lényeg, hogy csodás kiindulási alapot adtál és a munkatársaimnak is ízlett, elkérték a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsolt, Igazán örülök a sikerének. Sajnos a kovásszal nincs tapasztalatom, ebben nem tudok kielégítő választ adni. További kellemes sütögetést kívánok! Andi

      Törlés