Printfriendly

2015. október 9., péntek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Már sokféle sajtosat kipróbáltam, de ez az egyik legjobb mind közül. Egész kevés hozzávalóból finom, omlós rudacskák lettek, amiket beborít a ropogós sajt. Csak úgy eteti magát. Ez az adag egy nagy és egy kisebb tepsit töltött meg. Azt hiszem legközelebb dupla vagy tripla adaggal kell indítanom :-D 
A receptet köszönöm szépen Vass Lászlóné, Editkének.


Hozzávalók:
*300g liszt+ 1tk
*1 csapott kk só
*250g vaj/margarin
*175g tejföl
*1 kisebb tojás a tetejére
*150g trappista sajt

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint és belekanalazzuk a tejfölt.
Jól összedolgozzuk.
(Itt nekem a tészta nagyon ragadt, ezért 1 púpos teáskanálnyi liszttel megszórt felületen gyúrtam át. Így már könnyebben kezelhető lett a massza.)
Egy zacskóba csomagolva pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Lisztbe mártott, éles késsel 1 cm széles és kb. 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Az ilyen egyszerű sós finomságok mindig jól jönnek. Nagyon guszta!
    Kérlek nézzél be hozzám játékba szeretnélek hívni!

    VálaszTörlés