PrintFrendly

2014. december 31., szerda

Csokis linzer szilveszterre

Nem tudunk ráunni a linzerre. Mi más is készült volna, mint csokis, ünnepi, színes szórócukros változat.

Elérkeztünk az év utolsó napjához. Ezúton köszönöm meg minden kedves olvasónak, hogy benézett, elkísért ebben az éveben. Remélem az új esztendőben is találkozunk.


KÍVÁNOK MINDENKINEK BÉKÉS, BOLDOG, FINOMSÁGOKBAN GAZDAG ÚJ ÉVET!



Hozzávalók 35 db linzerhez:
*30 dkg liszt
*1 kk sütőpor
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*20 dkg margarin
*1 tojás sárgája
*1 kis üveg baracklekvár fele
*10 dkg étcsokoládé
*2 tk olaj
*1 marék színes cukorka

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk a tojás sárgájával és a puha margarinnal.
Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.
Érdemes a csokizás előtt pár órát hagyni pihenni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.
A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.
Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése