PrintFrendly

2014. október 30., csütörtök

Savanyú káposztás bableves

Párom Anyukájától kaptunk két nagy adag házilag készített savanyú káposztát. Akkor jött a kérdés, hogy mi legyen a sorsa. A feléből egy nagyon laktató, tartalmas leves lett, kolbásszal, füstölt-főtt tarjával.



Hozzávalók 6-8 főre:
*60 dkg savanyú káposzta
*10 dkg szárazkolbász
*30 dkg füstölt-főtt tarja
*3 szál sárgarépa
*1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 púpos ek liszt
*2 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*2 dl tejföl
*2,5 liter víz

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni.
A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.
A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.
Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük.
Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

1 megjegyzés: