PrintFrendly

2014. szeptember 14., vasárnap

Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Ezt a finom csirkés ételt először Tesóméknál kóstoltam, mikor egy névnap alkalmából ebédvendégek voltunk náluk. Tesóm Párja bacon szalonnával készítette, de a pulykasonka, vagy más maradék felvágott is nagyon jó hozzá. Nem olyan szépen tálalható fogás, de igazán ízletes, érdemes kipróbálni. Krumplipürét kínáltam hozzá.


Hozzávalók:
*6 nagyobb szelet csirkemell
*1 csapott kk só
*1 tk grill fűszerkeverék
*3-4 ek olaj a sütéshez
*2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
*10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
*10 dkg reszelt sajt
*2 ek reszelt parmezán sajt
*3,5 dl tejföl
*1 tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk.
Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük.
A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.
A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.
Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése