PrintFrendly

2014. június 5., csütörtök

Eper-banán dzsem

Itt egy újabb eperdzsem, amit most egy kis banánnal kombináltam. Nagyon fincsi lett. Egyszerűen csak kenyérre kenve vagy palacsintába töltve a legjobb. 


Hozzávalók 4 bébiételes üvegnyi dzsemhez:
  • 50 dkg eper
  • 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
  • 25 dkg cukor
  • 1 kk Étkezési citromsav
  • 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).
Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat.
Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni.
Ha felfőtt, 3 percig hagyjuk forrni.
A tetejéről leszedjük a habot.
Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése