Printfriendly

2014. március 13., csütörtök

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

Finom, egyszerű, ízletes és könnyen elkészíthető fogás. Még mindig van medvehagyma és szinte minden hagyományos ételbe belecsempészhető. Igazán kellemes ízt kölcsönöz nekik. 
Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg nagyobb gomba
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kis csipet őrölt bors
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 nagyobb szál)
  • 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
  • 5 dkg sajt
  • 2 ek olaj
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük.
A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat.
Meghintjük sóval.
A medvehagymás megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk.
A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét.
Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése