PrintFrendly

2014. február 12., szerda

Bálint napi szemezgető

Lassan itt a Bálint nap. Számunkra ez a nap nem a drága ajándékokról szól, én inkább mindig valami házi készítésű finomsággal lepem meg életem párját. Legyen az akár reggeli, ebéd vagy egy kis édesség. Mutatok pár példát, hátha tudok ötletet adni.
Reggelire az egyszerű bundás kenyér is nagyon könnyen átalakítható picit különlegesebb étellé. Nem szükséges hozzá más, csak egy nagyobb méretű szív sütikiszúró. A többi már teljesen megegyezik a mindenki számára ismert elkészítéssel. Ezt nem is részletezem. Egyszerű, dekoratív és finom.

Egy másik kedvenc a tojás és a virsli. Szintén kedves kis reggeli kerekíthető belőle:

Ha van egy kicsit több időnk és persze egy olyan gofri sütőnk, amiben szív formájú finomság készíthető,  remek reggelit varázsolhatunk az asztalra némi sonka és lila hagyma hozzáadásával is:

 Az ebédre kínált hús ételt is feldobhatjuk pici sült krumplival, ami a hagyományostól némileg eltérő formában igazi romantikus hangulatot varázsolhat:

Egy kis egyszerű rántott sajt is könnyen ünnepi köntösbe bújtatható:
Szinte a legtöbb aprósütemény is kedvünk szerint alakítható Valentin nap alkalmából. Az egyik legegyszerűbb és legismertebb a linzer:

Egy másik kedvenc linzerünk szív alakban:

Végül, de nem utolsó sorban a mostanság legnagyobb kedvenc nálunk ez a mogyorós finomság, amit holnap újra el fogok készíteni:

Boldog Bálint napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése