PrintFrendly

2013. december 1., vasárnap

Vendégváró karajos tál

Tegnap vendégeket vártunk, akik tiszteletére egy kis hidegtálat állítottunk össze. Párom segített, a szeletelés volt az Ő feladata. A töltött karajt előző este megsütöttük, egy éjszakát a hűtőben pihent. Egy kis köretnek Szabolcsi krumplisaláta készült.
Hozzávalók 4 főre:
Pöttyös karajhoz:
Továbbá:
  • 2 tojás
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 7 dkg száraz kolbász
  • 10 dkg trappista sajt
  • 0,5 rúd kígyóuborka
  • Pár db koktélparadicsom
A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat.
Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.
A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal.
A tepsibe fektetjük.
Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.
Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk.
Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk.
A kolbászt karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.

2 megjegyzés:

  1. Szívesen lettem volna vendég nálatok. Minden olyan szépen van elrendezve a tálon, hogy már a látványától is éhes lesz az ember. Tényleg tökéletes vendégváró, gondolom, hogy hamar elfogyott.

    VálaszTörlés