PrintFrendly

2013. október 20., vasárnap

Sajtos-sonkás réteges pulyka

Már korábban készítettem hasonló finomságot, aminek az alapanyaga csirkemell volt. Most pulyka került bele és a rétegezést egy kis sült sonkával is színesítettem.
Nagyon kiadós és ízletes étel. A füstölt szalonna egy különleges ízvilágot kölcsönöz a pulykának.
Ha kicsi hűl, gyönyörűen szeletelhető. Krumplipüré illik hozzá.

Hozzávalók 4 főre:
  • 90 dkg pulykamell filé
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
  • 5 dkg füstölt szalonna
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
Meghintjük sóval.
A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna) és egy kisebb (22*22 cm) méretű jénai (vagy tepsi) alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük.
A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük.
A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé.
Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.).
A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk.
Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése