Printfriendly

2013. augusztus 4., vasárnap

Virslipolipok reggelire

Ebben a melegben a legjobb lenne a tengerparton. Mivel erre most nincs lehetőség, gondoltam azért tengerparti hangulatot varázsolhatunk ha csak egy reggeli erejéig is:

Hozzávalók 2 poliphoz:
  • 1 hosszabb virsli
  • 1 tk olaj
  • Kevéske majonéz a szemekhez
A virslit keresztben kettévágjuk.
A vágott felénél hosszában bevágjuk úgy, hogy a másik végén kb. 1,5-2 cm rész maradjon, ami nincs átvágva (ez lesz a fejrész).
Majd fordítunk rajta 90 fokot és itt is bevágjuk hosszában. Így már van 4 láb.
Majd minden lábat elvágunk, hogy meglegyen a nyolc.
Pici olajat forrósítunk és ráállítjuk a polipokat, pár perc alatt megsütjük.
A szemeket kevéske majonézzel alakítjuk ki.
Friss zöldségekkel és kenyérrel kínáljuk.
Mivel a fejrész nem tud rendesen átsülni, ezért érdemes a virsliket előbb pár perc alatt előfőzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése