Printfriendly

2013. augusztus 1., csütörtök

Tejszínes zellerkrémleves

Nagyon "bejönnek" mostanában a krémlevesek. Zellerből most készült először. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves.
Hozzávalók 4 főre:
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot.
Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése