Printfriendly

2013. augusztus 29., csütörtök

Tejszínes sárgaborsó főzelék

Ritkán készítem ezt a főzeléket, mert gyakorlatilag csak az én kedvencem a családban. A receptet Anyukámtól tanultam, de a tejszín már saját ötlet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.

A vizet leöntjük a borsóról, majd jó 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a kockát, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.

Legalább 50 percig fedő alatt főzzük.

Ez alatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni.
Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.

Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.

Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat vagy csak tükörtojást.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése