Printfriendly

2013. augusztus 2., péntek

Sós ropogós bundában sült csirkemell szivecskekrumplival

Ma 5 éve házasodtunk össze a Férjemmel. Egy kis meglepetés vacsorát készítettem ebből az alkalomból. Egyszerű és mégis egy kicsit különleges.
Hozzávalók 4 főre:
  • 8 kisebb szelet csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg sós ropogós (ropi)
  • Olaj bőven a sütéshez
  • Kb. 1 kg krumpli
A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.
Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.
A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban.
Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk.
Bő, forró olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Sóval meghintjük és a husival melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése