Printfriendly

2013. augusztus 22., csütörtök

Sajtos-paradicsomos tepsis szelet

Egy nagyon egyszerű, mégis különleges fűszerezésű vacsorát szerettem volna. Ez lett belőle:


Hozzávalók:
  • 4 nagyobb sertéscomb szelet
  • 4 közepes paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 kk só
  • 1 kk morzsolt oregánó
  • 1 kk morzsolt bazsalikom
  • 1 dl olaj
A comb szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk.
Az olajat egy közepes méretű tepsibe öntjük, belefektetjük a husikat.
Megszórjuk a sóval, oregánóval, bazsalikommal.
A paradicsomokat megmossuk, vékonyra karikázzuk és befedjük velük a husikat.
A paradicsomokat is finoman meghintjük sóval, oregánóval, bazsalikommal.
Kb. 1 órát hagyjuk állni.
A paradicsomos husikat megszórjuk a lereszelt sajttal.
A szeletek közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Zöldséges rizzsel, esetleg krumplipürével kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése