Printfriendly

2013. augusztus 8., csütörtök

Sajtos lapcsánka

Egy nagyon népszerű étel, a lapcsánka kicsit újragondolt változata. A petrezselymet kihagytam belőle és némi olvadt sajttal a tetején isteni ebéd lett belőle. 

Hozzávalók 3 főre:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 tojás
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 5 dkg sajt
  • olaj a sütéshez

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.

Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, a sót, borsot, és belekanalazzuk a házi fokhagymakrémet.

Alaposan összekeverjük.

Lereszeljük a sajtot.

Egy serpenyőben felhevítünk 1 tk olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)

Az egyik oldalát pár percig sütjük, majd megfordítjuk és rászórunk némi reszelt sajtot, majd a másik oldalát is sütjük 3 percig. Amíg sül a másik oldal, a sajt pont szépen ráolvad.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Melegen, friss zöldségekkel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése