Printfriendly

2013. augusztus 13., kedd

Sajt alatt sült kefires hal

Sajnos nem olyan gyakran fogyasztunk halat, mint ahogy azt kellene. A rántott hal és a paprikás lisztben sült hekk mellett ez egy újdonság volt nálunk. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
  • 1 kk só
  • 2 kk házi készítésű fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek olaj a tepsibe
  • 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe
  • 1,5-2 dl kefir
  • 5 dkg reszelt trappista sajt

A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.
A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.

A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket és meghintjük a borssal.

Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elősütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapát szerű konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.

Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.

A kefirt egy tálkába öntjük. Az elősütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, ne törjenek szét. Majd az előkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk és a reszelt sajttal befedjük a halakat.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése