Printfriendly

2013. augusztus 13., kedd

Rántott cukkinikarikák

Azt hiszem ez a cukkini legismertebb elkészítési módja, talán nincs is aki ne ismerné. Azért írom mégis le, hogy teljes legyen a cukkinis ételek listája.
Hozzávalók 4 főre:
  • 2 nagyobb cukkini
  • 1 tk só
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa 
  •   Olaj bőven a sütéshez
 A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.)
A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Én fokhagymás mártogatós készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése