Printfriendly

2013. augusztus 26., hétfő

Rácsos sült krumpli

A születésnapomra kaptam ezt a kis formázó szeletelő kést. A hagyományos sült krumplit lecserélve lehet különlegesebb körettel megörvendeztetni a családot.
Hozzávalók 3 főre:
  • 1 kg krumpli
  • Olaj bőven a sütéshez
  • 1 nagy csipet só
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk.
A formázó szeletelő késsel vágunk egy szelet krumplit.
Majd elfordítva a zöldséget 90 fokkal újra vágunk egy szeletet. Így kapjuk a rácsos szeleteket.
Az olajat felforrósítjuk.
A krumplikat konyhai papírtörlőre téve hagyjuk, hogy a víz lecsöpögjön.
A forró olajba tesszük, majd nagy lángon ízlés szerinti barnaságig sütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Meghintjük sóval.
Ha ropogósabb szeleteket szeretnénk, hagyjuk még barnábbra sülni, nálunk a gyerekek miatt marad ilyen világos, mert ők jobban kedvelik a puhább krumplit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése