Printfriendly

2013. augusztus 9., péntek

Paprikás-sajtos tallér

Nagy családi kedvenc ez a sós ropogós. Paprikás ízesítéssel még most próbáltam először. Kimondottan szabadtéri programra készült. Egy légmentesen zárható fémdobozban nagyon sokáig eláll.
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek tejföl
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport.
Hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összedolgozzuk.
Kisebb diónyi golyókat formálunk.
A tallérsütőt jól felforrósítjuk.
A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag. 
Egy maroknyi tésztát betette a fagyasztóba próba gyanánt. Most kiderül, hogy fagyasztható-e a tészta. Később elmondom a tapasztalataimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése