Printfriendly

2013. augusztus 6., kedd

Magyaros krumplileves házi csipetkével

Annyi féle módon lehet a krumplilevest készíteni, most ez jutott az eszembe. Az este csipkelődtem kicsit, ezért abból is került bele. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
  • 1 borsónyi csípős Piros Arany
  • 15 cm hosszú snack száraz kolbász
  • 1 tojásból készült házi csipetke fele

 A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, közepes kockára vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.

A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk.

Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.

A kolbászt vékony karkára vágjuk.

Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a kolbászt.

Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése