Printfriendly

2013. augusztus 7., szerda

Kukoricás lepénykék

Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.


Hozzávalók 3 főre:
  • 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 nagy tk só
  • 1 csipet bors
  • 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
  • 1 nagy csokor petrezselyemlevél
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 tojás
  • 1,6 dl tej
  • olaj a sütéshez
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.)
A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára.
Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése