Printfriendly

2013. augusztus 17., szombat

Krumplis buci

Reggelire egy hot-dog típusú ételt képzeltem el. Ahhoz sütöttem meg előző este a bucikat, amik tényleg jó ducik lettek és 2 virslit is képesek voltak befogadni. Természetesen egyéb felvágottal és zöldségekkel megtöltve nagyon laktató szendvics is kerekedhet belőle.




Hozzávalók 16 db bucihoz:

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpos tk cukor
  • 3 kk só
  • 1 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)

Tetejére:

  • 1-2 ek víz
  • 1 ek szezámmag

A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 16 egyenlő részre vágjuk.


Hosszúkás bucikat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Kis helyet érdemes hagyni a bucik között, mert még nőni fognak.

Hagyjuk még 30 percet kelni.

Lekenjük vízzel és megszórjuk szezámmaggal.


Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése