Printfriendly

2013. augusztus 20., kedd

Gyümölcsmentő krémleves

Olyan sok gyümölcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk mind megenni és kezdtek veszíteni a frissességükből. Így ezeket felhasználva készült el ez a finom kis krémleves. Jól behűtve kellemes frissítő volt a nagy melegben.

Hozzávalók 6 főre:

  • 3 nagyobb alma
  • 3 nagyobb körte
  • 10 szem szilva
  • 1 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a magjukat kiemeljük.
A gyümölcsöket egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.

Jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése