Printfriendly

2013. augusztus 26., hétfő

Gyenge-bab leves

Férjem Anyukájától kaptunk egy jó nagy adag gyenge babot. Könnyű kis leves készült belőle.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg gyenge-bab
  • 1 kisebb babérlevél
  • 1 púpos kk só
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl

A babot alaposan megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni.

Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot.

A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.

Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba és az egészet a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni.

Melegen kínáljuk.

Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése