Printfriendly

2013. augusztus 5., hétfő

Fűszeres szilvakrémleves

Itt a szilva szezonja, egy hideg gyümölcsleves nagyon jól tud esni ebben a kánikulában. Gyorsan elkészül, nem kell sok időt tölteni a konyhában.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg szilva
  • 3 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/3 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 nagy csipet só
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor

 A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.

Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.

Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.

Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

Jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése