Printfriendly

2013. augusztus 29., csütörtök

Fűszeres körte krémleves

Kaptunk egy jó pár szép körtét, ami már kezdett túl puhává válni. Ezeket használtam fel egy kis könnyű krémleveshez.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 nagyobb, érett körte
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor
A körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk.
A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük.

Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje és ráöntjük a citromlevet.

Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és puhára főzzük.

Merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.

A leves levéből a tejszínbe kanalazunk, hogy ne legyen hideg, majd a levesbe öntjük.

Hagyjuk felforrni.

Langyosan, vagy jól behűtve, fahéjjal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése