Printfriendly

2013. augusztus 13., kedd

Fahéjas-cukkinis kocka

Ez volt az első cukkinis édesség, amit készítettem. Azóta már többször is megsütöttem, volt, hogy muffin formában is. Nagyon finom, puha a tésztája.
Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek fahéj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl olaj
  • 10 dkg dió
  • 1 közepes zsenge cukkini (kb 40 dkg)
  • porcukor a szóráshoz
  • pár szem dió a díszítéshez
A cukkinit megmossuk, a magos részt eltávolítjuk és a reszelő nagyobbik lyukán héjastól lereszeljük.
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése