Hozzávalók 10 db stanglihoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 tk só
- 5,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- 7-8 dkg trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot,
beleszórjuk a sót és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró
tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal
együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10
egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Ezek kb. 10*15-20 cm
nagyságúak.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt
alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert
még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit
lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd
megszórjuk reszelt sajttal.
k
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon finom lett. Valószínűleg máskor is el fogom készíteni. :)
VálaszTörlésKedves egészségetekre!
TörlésNagyon jó a recept! Nagyon finom és könnyű! Én kiegészítettem 3 ek burgonyapehellyel és 1 ek olajjal, így még puhább lesz a tészta. Illetve nagyon szeretem a füstölt sajtot, így a tetejére tettem egy kis füstölt mozzarellát bekeverve trappista sajttal. :) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)
Törlés